Дуже смачно та просто і швидко – дізнайтеся як зробити майонез в домашніх умовах. Домашній майонез – детальний рецепт.
Як зробити майонез в домашніх умовах
Як зробити домашній майонез менш ніж за 10 хвилин! Використання цілих яєць замість просто жовтків робить цей рецепт домашнього майонезу смачним та надзвичайно простим.
Чому варто робити домашній майонез
Якщо ви ніколи не пробували домашній майонез, то саме час це зробити. Домашній майонез є набагато ароматнішим, ніж все, що можна придбати в магазині:
- У нашому рецепті використовуються цілі яйця замість лише жовтків, щоб не потрібно було їх розділяти.
- Решта інгредієнтів прості і, швидше за все, на вашій кухні є зараз в наявності.
- Весь процес займає менше 10 хвилин.
- Ви можете додати додаткові інгредієнти для отримання іншого смаку (наприклад, смажений часник або зелень).
Інгредієнти домашнього майонезу
Інгредієнти для приготування майонезу прості – ми сподіваємося, що ви навіть зараз маєте їх на кухні.
Як зробити мохіто в домашніх умовах
Вам знадобляться наступні інгредієнти:
Яйце – ну як же без них приготувати майонез?
Гірчиця – ми знаємо, що не всі люблять аромат гірчиці, але коли мова йде про приготування домашнього майонезу, це свого роду чарівний інгредієнт. Гірчиця додає трохи смаку, але також допомагає зберегти майонез стійким. Поряд з яєчним жовтком гірчиця допомагає емульгувати суміш.
Оцет або лимонний сік – винний оцет і лимонний сік додають майонезу неймовірний аромат, вони також допомагають стабілізувати суміш.
Як варити кукурудзу правильно: секрет на все життя
Нейтральна олія – мається на увазі використання олії, яка має легкий смак. Для приготування майонезу додається зовсім небагато олії.
Можна використовувати оливкову олію.Але вона може бути заміцна. Тому ви можете половину олії взяти оливкову, а іншу половину – якусь більш нейтральну.
На склянку майонезу:
- 1 велике яйце кімнатної температури
- 1 столова ложка гірчиці Діжон
- 1 столова ложка червоного або білого винного оцту
- 1/4 чайної ложки солі, або більше за смаком
- Найкраще підходять 1 склянка (240 мл) олії з нейтральною ароматизацією – можна рапсову
- 1 чайна ложка свіжого лимонного соку, за бажанням
Як зробити майонез в домашніх умовах – рецепт
Існує декілька способів як приготувати майонез в домашніх умовах. Можна використовувати кухонний комбайн, а можна і занурюючий блендер або зробити його повністю вручну.
Краще брати всі інгредієнти кімнатної температури. Якщо ви не можете зачекати, коли яйце прийде до кімнатної температури, зануріть його в теплу (не гарячу) воду на пару хвилин.
Що робити коли скучно? 100 справ для розслаблення, розваг та користі
П’ять кроків для приготування майонезу в домашніх умовах
Підготуйте свій кухонний комбайн.
Додайте яйце в миску і збивайте близько 20 секунд.
Додати гірчицю, оцет і сіль, а потім збивати ще 20 секунд.
Додати олію. Додавати олію дуже повільно – це дійсно важливо. Якщо ви залєте все відразу, ви матимете майонезний суп!
Покуштуйте майонез і поправте додатково сіллю і оцтом або лимонним соком.
Варіації як приготувати домашній майонез
Ми любимо цей класичний майонез таким, який він є, але можна зробити його на свій смак, додавши свіжу зелень, часник або каррі-порошок – це теж смачні варіанти.
Паста з куркою і грибами у вершковому соусі: дуже простий і смачний рецепт
Як виправити домашній майонез, який не вийшов
Коли ви робите майонез, найгірше, але не непоправне, що може трапитися з вами, це те, що суміш може стати сироподібною.
Рецепт, яким ми поділилися, намагається запобігти цьому кількома способами: ми використовуємо ціле яйце, яке додає в суміш трохи більше рідини, гірчиця діє як емульгатор під час взбиття, і ми обережно додаємо її повільно.
Але якщо він у вас він не вийшов, ви не хвилюйтесь! Ви маєте можливість це виправити.
Додайте в миску приблизно 1 чайну ложку гірчиці, потім за допомогою віночка повільно збийте домашній майонез, поки суміш не стане емульгованою і знову вершковоподібною.
Як варити какао: вишукані секрети популярного напою
Як довго можна зберігати домашній майонез?
Майонез зберігатиметься в холодильнику до тижня, але ви можете виявити, що у вашому випадку це трохи довше – залежно від свіжості ваших яєць.
Джерело: www.inspiredtaste.net/