Дізнайтеся про справжній рецепт як зробити мохіто в домашніх умовах. Мохіто дуже освіжаючий напій для спекотних літніх днів. Навчіться робити його самостійно!
Рецпт розрахований на одну порцію але ви можете відповідно його відкоригувати і зробити хоч цілий глечик.
Мохіто – дуже освіжаючий напій для спекотних літніх днів. Однак будьте обережні споживаючи його. Якщо ви зробите глечик, у вас може виникнути спокуса випити все це самостійно, і ви просто можете виявити, що навчилися навіть розмовляти іспанською мовою в найкоротший час!:)
Як варити кукурудзу правильно: секрет на все життя
Замість газованої води можна додати тонік, але смак буде інший і дещо гіркіший.
Як зробити мохіто в домашніх умовах: рецепт
Контрольний список інгредієнтів для мохіто
Оригінальний рецепт на 1 порцію
- 10 листочків свіжої м’яти
- ½ лайма, розрізана на 4 частини
- 2 столові ложки цукру, або за смаком
- 1 склянка кубиків льоду
- 45 мілілітрів (0,045 літра) білого рому
- ½ чашки мінеральної води
Рецепт мохіто
Помістіть листя м’яти та 1 кусочок лайму у міцну склянку. Використовуйте давилку, щоб розчавити м’яту і лайм, щоб вивільнити м’ятні масла і сік лайма.
Додайте ще 2 кусочки лайму і цукор, і знову потовчіть, щоб виділити сік лайма.
Не проціджуйте суміш.
Наповніть склянку майже до верху льодом. Налийте ром на лід і наповніть склянку газованою водою.
Як зробити майонез в домашніх умовах менше чим за 10 хвилин? Домашній майонез – детальний рецепт.
Перемішати, скуштувати та за бажанням додати ще цукру. Прикрасити залишковим кусочком лайму.
P.S. Що таке мохіто?
Мохіто є ідеальним втіленням освіжаючого коктейлю, який містить лише найнеобхідніші речі – ром, сок лайма, цукр, газовану воду та м’яту. Кожен інгредієнт, здавалося б, спеціально підібраний для спасіння від спраги, спричиненої спекотною погодою – він, у свою чергу, солодкий, кислий, м’ятний та ігристий.
Про походження напою, звичайно, дискутують, як і про будь-який інший коктейль із такою великою історією.
Однак найбільш правдиву відповідь про походження можна віднести до подібного коктейлю, який називається “El Draque”, названим на честь сера Френсіса Дрейка. Цей піратський напій виготовлявся з кубинської м’яти, цукровох тростини і примітивного попередника рому. Цей напій подавали на Кубі впродовж століть, де він перетворився на сучасний Мохіто, який ми знаємо зараз.
Джерело: www.allrecipes.com/