Відкрийте для себе цікаві факти про шоколад, який колись виконував функцію грошей та розслаюляючи діє на наш мозок.
Ми живемо у світі, де щороку споживається понад 7 мільйонів метричних тонн шоколаду, і все ж більшість людей знають не так багато про ці неймовірно популярні ласощі.
Наступного разу, коли ви з друзями будете ласувати шоколадом, розкажіть їх ці цікаві факти про шоколад.
Цікаві факти про шоколад
1. Колись шоколад був грошима, які буквально росли на деревах
За часів майя какао-боби використовували як валюту і вважали, що вони коштують більше, ніж золотий пил.
Щоб тримати вартість какао-бобів під контролем, вирощування какао-дерев було обмежене. Інакше було б занадто спокусливо просто вирощувати власну валюту!

2. Шоколад не завжди був твердим і солодким
До 1847 року шоколад був делікатесом, яким насолоджувалися в гіркій рідкій формі.
Британська шоколадна компанія Fry and Sons запровадила поняття “їстівний шоколад” після того, як поєднала какао-масло, цукор і шоколадний лікер. Ця суміш була більш зернистою, ніж гладкою, але все одно багатьом подобалася.
Як варити рисовий суп з куркою: повний рецепт
3. На розробку рецепту молочного шоколаду пішло вісім років
Даніель Петер, швейцарський шоколатьє і підприємець, витратив вісім довгих років, намагаючись розробити рецепт молочного шоколаду, який би працював.
Лише у 1875 році він зрозумів, що згущене молоко – це відповідь на всі його проблеми. Ми дуже раді, що Даніель ніколи не здавався!
4. Коли справа доходить до какао-бобів, мало не буває багато
Для виготовлення одного фунта шоколаду потрібно 400 какао-бобів. Ось що це означає: Кожне дерево какао дає від 30 до 60 стручків на рік. Кожен стручок містить близько 40 бобів.

Отже, кожне дерево виробляє лише 2-3 фунти шоколаду на рік. Додайте до цього той факт, що какао-боби збирають вручну, і ви почнете розуміти, чому хороший шоколад коштує дорого.
Як приготувати спаржу на сковороді з пармезаном
5. Білий шоколад – це не зовсім шоколад
Білий шоколад не вважається шоколадом, тому що він не містить твердих частинок какао або какао тертого.
Ці солодкі ласощі виготовляють із суміші какао-масла, ванілі та цукру. Але не хвилюйтеся: Ми не будемо вас засуджувати, якщо це все ще один з ваших улюблених смаколиків.
6. Шоколад робить кумедні речі з нашим мозком
Один лише запах шоколаду збільшує тета-хвилі мозку, які викликають розслаблення. Дослідження, проведене в Університеті Хасселт у Бельгії, показало, що коли в книгарнях поширювався аромат шоколаду, продажі книг зростали – особливо романтичних романів. Справді, розслабляє!
Шоколад також містить триптофан, який мозок використовує для вироблення серотоніну – гормону, що викликає загальну ейфорію. Отже, вживання шоколаду дійсно робить вас щасливішими!
7. Одне з найкращих шоколадних ласощів було цілковитою помилкою
Шоколадне печиво було винайдено абсолютно випадково. У 1938 році жінка на ім’я Рут Вейкфілд думала, що, додавши шматочки шоколаду в тісто для печива, вона отримає шоколадне печиво.
Натомість вона натрапила на рецепт того, що згодом стало найулюбленішим печивом у світі. Зрештою Вейкфілд продала рецепт компанії Nestle Toll House в обмін на довічне постачання шоколаду. Хороша угода для Рут!
8. Шоколад корисний для зубів
Шоколад має антибактеріальну дію на ротову порожнину, оскільки було доведено, що вживання чистого какао запобігає карієсу. Виникає питання, чому ніхто не випускає зубну пасту зі смаком шоколаду?
Думаєте, що тепер дізнавшись ці цікаві факти про шоколад, тепер ви знаєте все про нього? Але насправді існує ще багато дивовижних речей, які допоможуть вам видкрити його з нового боку.
Джерело: https://www.simplychocolate.com