Смачний літній салат з куркою та ягодами – дізнайтеся як приготувати цей легкий, поживний та швидкий кулінарний шедевр для відпочинку на природі.
Літній салат з куркою та ягодами: рецепт
Салати повинні бути частими гостями в кожному домі, особливо коли погода стане теплою та приємною. Нічого не має кращого за гірку свіжих ягід, овочів чи фруктів, укомплектованих білком, приготованим на грилі! Тож цей фантастичний літній салат з куркою та з ягід задовольняє всі ці потреби.
Курячі грудки смажать на грилі, паралельно швидко готується свіжий салат з ягід, а потім салат прикрашають сиром фета та мигдалем. Швидка заправка з полуничного бальзамічного соусу готується в той же час, і, бум, у вас є ідеальна літня їжа!
Як варити рисовий суп з куркою: повний рецепт
Що потрібно, щоб приготувати літній салат з курки та ягід?
Для початку вам потрібно трохи курячих грудок на грилі, або можете використати готову/попередньо приготовану на грилі курку для салату! У рецепті використовуються 2 курячі грудки на 4 порції, але сміливо можна використовувати на кожну порцію одну курячу грудку!

Салатна основа може складатися як з румену, так і зі шпинату. Можна використовувати як кожен з них, так і обидва разом! Чи експериментувати з іншими салатами. Переважно використовують одну голівку ромена і пучок шпинату. Обидва салати можна грубо нарізати, щоб полегшити приготування.
Тепер щодо ягід! У цьому рецепті використовують БАГАТО ягід – це ягідний салат … плюс вони є улюбленою частиною цього салату для всіх. Вся процедура не потребує довгої підготовки – рекомендується розрізати полуницю на чверть, щоб вона зручно поміщалася в роті!
І нарешті гарніри. Для хрускоту вам потрібен смажений і солений мигдаль, бажано, якщо у вас він нарізаний пластерцями, але підійде і цілий! І нарешті, сир фета. Посипте пікантним фета – ось, що доповнює цей салат!
Процес приготування
Ви почнете з курки. Розігрійте гриль на сильному вогні і злегка змастіть решітку для гриля олією. Помістіть курячі грудки на вогонь і смажте на грилі 5 хвилин. Переверніть курку і смажте на грилі ще 5 хвилин. Закрийте курку в кастрюлі та почекайте 5 хвилин, це дає курячій грудці можливість зберегти всі соки. Перекладіть курку на обробну дошку і наріжте скибочками для заправки салату.
Як приготувати спаржу на сковороді з пармезаном
Далі зробити заправку. Додайте в блендер 3 полуниці, бальзамічний оцет, оливкову олію, гірчицю та сіль. Змішуйте до однорідної консистенції.

У великій мисці змішайте шпинат, ромен та заправку. Розділіть салат на 4 порції.
Поділіть скибочки курки та ягоди між 4-ма порціями. Прикрасити мигдалем та сирною крихтою. Подавайте негайно!
Пухкі млинці без борошна – ситний сніданок
Літній салат з куркою та ягодами: Інгредієнти
- 2 курячі грудки
- 1/2 кг полуниці, порізати на чверть
- 1/2 літра чорниці
- 1/4 літра ожини
- 1/2 склянки смаженого мигдалю (або нарізаного скибочками)
- 1/4 склянки сиру фета
- 1 головка ромена, подрібнена
- пучок шпинату, подрібнений
- 1/4 склянки бальзамічного оцту
- 1/4 склянки оливкової олії
- 1 чайна ложка діжонської гірчиці
- сіль
ПОРАДИ:
- можна до салату додати і авокадо
- козячий сир також буде заміною сиру фета
Джерело: https://theschmidtywife.com/