Не потрібно розморожувати креветки перед приготуванням. Дізнайтеся, як приготувати заморожені креветки, кладучи їх прямо з морозильної камери в кастрюлю. Криветки варяться швидко і смачно!
Вам не потрібно розморожувати креветки перед тим, як їх варити! Вони виходять ще смачнішими, якщо їх не розморожувати.
ЯКИЙ ВИД КРИВЕТОК ВИКОРИСТОВУВАТИ?
Тому не купуйте «щойно розморожені» чи свіжі креветки в продуктовому магазині. Вони часто коштують дорожче, і вам потрібно негайно їх використати. Замість цього придбайте пакет заморожених креветок. Потім покладіть їх у свою морозильну камеру, і все готово до швидкого приготування страви.
Які креветки найкращі? Креветки середнього та великого розміру. І переконайтесь, що вони вже очищені від ніжок.
Причина, по якій ви хочете, щоб вони були очищені, полягає в тому, що ви не зможете самостійно вийняти вени, поки вони заморожені, і це буде важко, а то й неможливо зробити після того, як вони зваряться.
Крім цього треба щоб їх очистили від шкірки, але можуть бути з хвостом або легкою шкіркою. У будь-якому випадку, ви можете приготувати їх із заморожених, а потім подати до столу. Люди можуть легко зняти шкірку після приготування.
Зверніть увагу, що креветки також потрібно заморожувати окремо, а не великою грудкою. Якщо ви потрусите пакет, ви відчуєте купу заморожених креветок. Якщо 2-3 криветки заморожені разом, це може також бути. Але не більше.
Магазинні криветки зазвичай заморожують окремо поодній.
Як варити кукурудзу правильно: секрет на все життя
Як приготувати заморожені криветки – рецепт
КРОК 1
Дістаньте середню або велику каструлю. Це залежить від кількості креветок, які ви готуєте. 12-15 великих креветок добре готують у кастрюлі на 3 літри. Якщо ви готуєте більші кількості, вам знадобиться більша кастрюля.
Наповніть її водою приблизно на 3/4.
КРОК 2
Посолити воду. Приблизно 1/2 чайної ложки для 3-літрового посуду.
КРОК 3
Додати інші ароматичні інгредієнти за бажанням. Половинка лимона – чудове доповнення. Вичавіть сік лимона у каструлю перед тим, як додати туди саму половинку.
Перець та петрушка – ще дві речі, які ви можете додати. Вони не такі важливі, як сіль, але можуть стати приємним доповненням.
КРОК 4
На сильному вогні воду в кастрюлі швидко закип’ятити. (Накрийте кришкою, щоб вода швидше закипіла).
КРОК 5
Зніміть з вогню і нехай вода перестане кипіти.
КРОК 6
Додайте заморожені креветки.
КРОК 7
Перемішайте.
КРОК 8
Накрийте кастрюлю кришкою. І дайте відстоятися протягом 5-6 хвилин, поки креветки не стануть рожевими.
Так – це правильно. Кастрюля вже не повинна знаходитись на вогні. Креветки готуються у залишках тепла води. Якщо ви будете продовжувати їх варити, креветки не будуть корисними!
КРОК 9
Якщо ви плануєте подавати креветки холодними (наприклад, для коктейлів з креветок) або використовувати їх пізніше, приготуйте крижану ванну: у велику миску покладіть дві склянки кубиків льоду і наполовину залийте холодною водою.
КРОК 10
Якщо ви хочете холодних креветок, після їх приготування злийте гарячу рідину і перенесіть креветки в крижану ванну. Нехай вони постоять там кілька хвилин, щоб повністю охолонути, перш ніж зцідити воду.
Якщо ви хочете, щоб натомість креветки подавали теплими, злийте гарячу рідину і негайно подавайте до столу.
Як зробити майонез в домашніх умовах менше чим за 10 хвилин? Домашній майонез – детальний рецепт.
КРОК 11
Зверніть увагу, що якщо на них були шкірки/панцирі, ви можете подати їх разом із шкіркою або зняти шкірку перед подачею.
Джерело: whatsinthepan.com/