Дізнайтеся 5 факторів чому корисний йогурт та основні критерії як вибирати цей надзвичайно важливий для вашого здоров’я продукт.
Світ здорового харчування може бути досить заплутаним, та неоднозначним. Існує стільки різних думок та бачень. Проте є декілька загальновизнаних істин, з якими погоджуються всі:
- Кожен повинен їсти якмога більше клітковини
- Їжа повинна приносити радість.
- Треба віддавати перевагу простим продуктам, таким як йогурт.
Що таке йогурт?
Йогурт – це ферментована їжа, кисломолочний продукт, що виробляється шляхом квашенням вершків чи молока з допомогою характерної бактеріальної культури, яка містить бактерії, що виробляють молочну кислоту.
Перш за все: у чому різниця між йогуртами?
Однак, незважаючи на велику різноманітність, йогурти, як правило, поділяються на три загальні категорії: звичайний йогурт, грецький йогурт та немолочний йогурт. Ось як вони широко порівнюються.
Звичайний йогурт: зазвичай готується на коров’ячому молоці, що робить його непридатним для тих, хто не переносить лактозу. Позитивною стороною є те, що, як правило, у ньому більше кальцію, а калорій і жиру менше, ніж у грецькому. І це чудове джерело білка – близько.
Грецький йогурт (він густий та нагадує сметану): має більш терпкий смак. Це, можливо, найпопулярніший вид йогурту, і легко зрозуміти, чому. У ньому, як правило, в два рази більше білка, ніж у звичайному йогурт.
Грецький йогурт також має нижчий вміст цукру та вуглеводів, ніж звичайний йогурт. Чому? На відміну від звичайного йогурту, при виробництві грецького йогурту відціджується рідка сироватка, що робить його густішим, зменшуючи при цьому вміст вуглеводів і цукру.
Немолочний йогурт: для тих, хто не їсть молочни продукти. Це рослинні йогурти з таких продуктів як соя, кешью, мигдаль, овес та кокосове молоко.
В порівнянні зі звичайним та грецьким йогуртами рослинні йогурти, як правило, мають менше білка.

Чому корисний йогурт?
1. Йогурт насичує.
Йогурт є багатий на білок і корисні жири, що робить його дуже ситним сніданком або закускою. Вживання грецького йогурту з високим вмістом білка в якості післяобідньої закуски може призвести до зменшення почуття голоду та посилення ситості. Так що якщо ви супер голодні і потреба з’їсти щось швидко – вибирайте йогурт.
Які фрукти можна їсти при цукровому діабеті?
2. Він може зменшити ризик діабету.
Дослідження також показали, що йогурт може зіграти певну роль у профілактиці діабету 2 типу . Йогурт містить молочнокислі бактерії, які можуть впливати на мікробіоти кишечника, що може допомогти зменшити різкі коливання рівня цукру в крові людини.
3. Йогурт корисний для здоров’я кісток.
Йогурт також містить кальцій, який необхідний для здоров’я кісток.
Як часто можна робити КТ (комп’ютерну томографію)? Чи КТ може спричинити рак?
Кальцій допомагає кісткам залишатися міцнішими, збільшуючи їх щільність.
Високоякісний білок у йогурті також сприяє здоров’ю кісток та міцності м’язів.
4. Чому корисний йогурт – дбаємо про здоров’я серця.
Регулярне споживання ферментованих молочних продуктів, таких як йогурт (близько двох порцій на тиждень), може допомогти знизити ризик серцево-судинних захворювань, знижуючи артеріальний тиск.

5. Йогурт корисний для вашого кишечника.
Йогурт багатий на пробіотики, які підтримують вашу імунну систему та покращують здоров’я органів травлення, підтримуючи рівень “хороших бактерій” у кишечнику. Ці хороші бактерії допомагають розщеплювати лактозу та покращують симптоми синдрому подразненого кишечника.
Кому краще не їсти йогурт?
Як правило, йогурт – дуже корисна їжа. Однак є деякі конкретні випадки, коли людині треба відмовитися від нього.
Як приготувати заморожені криветки: розморожувати не треба!
По-перше, якщо у вас алергія на молоко або ви не переносите лактозу.
Йогурт також може вплинути на ефективність певних конкретних ліків.
Якщо ви не впевнені, чи йогурт вплине на ліки, які ви приймаєте, найкраще перестрахуватися і спочатку проконсультуватися з лікарем.
Як вибрати найкращий, найбільш здоровий йогурт?
1. Шукайте низький рівень цукру.
Хоча йогурт, природно, містить приблизно від шести до восьми грамів цукру, треба зупинити вибір на йогуртах, які не є ароматизованими або є простими, щоб зменшити цукор, який часто входить до складу ароматизованих сортів.
Чим корисний кавун та чому вам треба обов’язково його їсти?
Пізніше самострійно ви можете додати свої начинки та ягоди для аромату, солодкості та клітковини.
Якщо у вас все ж таки ароматизована версія слідкуйте, щоб в йогурти було 11 грамів цукру або менше на порцію.
2. Пріоритет пробіотиків
Беріть йогурти, на яких написано «живі культури» або «містить активні культури», щоб отримати найбільшу користь. Це бактерії, які можуть допомогти вашій кишковій флорі.
3. Жирний проти нежирного? Вам вирішувати
Немає правильного чи неправильного вибору, коли йдеться про жирність йогурту. Виберіть той, який вам підходить. І що б ви не вибрали, насолода від йогурта є ключовим фактором.
Продукти з найвищим вмістом заліза, які треба включити у свій раціон
Джерело: wellandgood.com