Зробіть чудову сімейною вечерею вдома за допомогою цього легкого рецепту домашньої Піци в сковорідці.
Домашня піца в сковорідці
Всі люблять традиційну піцу, але немає нічого краще за хрустку скоринку, яку можна отримати з допомогою сковорідки (так, вам потрібно мати сковорідку без ручок, які можуть плавитися, щоб можна було її засунути в духовку)!
Це також швидкий та найпростіший обід, який ви можете зробити на тижні, що ідеально підходить для зайнятих кобіт.
Просто добавте кульку тіста в сковорідку, змащену оливковою олією, і пальцями розгладьте її до країв. Нехай тісто підніметься на пару годин на сковороді, потім змажте його томатним соусом і добавте велику кількість начинки.
Випікання піци при високій температурі духовки забезпечить супер хрустку скоринку.

Невелика порада: заощадите гроші – зробіть соус самостійно, придбавши якісний звичайний томатний кетчуп (той, що без цукру або будь-яких інших “зайвих” інгредієнтів). Додайте всі або комбінацію цих простих приправ:
- часниковий порошок
- цибульний порошок
- сушеного базиліка
- сушеного орегано
Порада: Ви можете зробити порцію цього домашнього соусу з фрикадельками. Потім вийміть фрикадельки й використайте їх в якості мясної начинки для домашньої піци в сковорідці!
Рецепт піци в сковорідці з духовки
Для основи:
- 1 пачка сухих дріжджів
- 1 3/4 – 2 склянки муки
- 3/4 склянки теплої води
- 1 чайна ложка солі
- 2 чайні ложки оливкової олії
Для начинки:
- 2-3 столові ложки оливкової олії
- 1 чашка готового соусу для піцци (або зробіть власний швидкий соус для піци зі звичайним кетчупом)
- 2 кульки сиру моцарелла, подрібненого (або 300 грам іншого твердого сиру, який є в наявності)
- різні начинки з нарізаних овочів та/або м’яса, (гриби, цибуля, перець, чорні оливки, артишоки, жарена курка, перець, ковбаса та готові фрикадельки)
- 2 столові ложки нарізаного свіжого базиліка (за бажанням)
Інструкція
Основа:
- У великій мисці змішайте разом дріжджі, 1 столову ложку борошна і 1/4 склянки теплої води. Дайте постояти 5 хвилин або поки суміш не стане пінистою. Розмішайте воду, сіль і оливкову олію, що залишилася. Додайте борошно, 1/2 склянки за раз, поки тісто не буде відділятися від стінок миски.
- Місити тісто на притрушеній мукою поверхні, поки воно не стане м’якою, гладкою і пружною кулькою із тіста. Накрийте миску рушничком і дайте піднятися в теплому місці до подвійного розміру, приблизно 1 годину.
Якщо ви замішуєте нанічь: Помістіть тісто в криту ємність і дайте піднятися в холодильнику протягом ночі.
- Після підйому тіста або відразу після виймання тіста з хорлодильника, якщо ви залишали його на ніч, вилийте 2-3 столові ложки оливкової олії в сковорідку (чи чавунну каструльку) і покладіть туди кульку тіста. Злегка натисніть на тісто і розмажте по краях сковороди. Накрити тканиною і дати постояти в теплому місці 2 години.
Начинка:
- Розігрійте духовку до 288C градусів.
- Злегка натисніть на тісто на сковороді, щоб звільнити повітряні бульбашки (чи проколіть), які можуть утворитися під час підняття. Розкладіть соус поверх тіста до краю сковороди. Посипте сиром та бажаною кількістю овочевих та/або м’ясних виробів.
- Випікайте протягом 15 хвилин , або поки дно скоринки не стане золотисто-коричневим, і сир повністю розплавиться і буде злегка коричневий.
- За бажанням посипте свіжим нарізаним базиліком. Насолоджуйтесь!
Джерело: www.tastyeverafter.com/