Ця смачна версія рецепту яблучного пирога з подвійною паляницею порадує ваших близьких влітку. Пиріг вийде дуже схожим на ті, якими кидалися в старих комедіях.
Рецепт яблучного пирога
Інгредієнти
Паляниця
- 2 склянки борошна, плюс ще трішки борошна, щоб змастити робочу поверхню
- 200 гр. холодного вершкового масла, нарізаного невеликими шматочками
- 1 чайна ложка солі
Начинка
- 9-10 терпких яблук (всього близько 2 кг.), очищених від шкірки і тонко нарізаних
- 1/2 склянки цукру
- 1/4 склянки борошна
- 1 чайна ложка меленої кориці
- щипотка солі
- 2 столові ложки подрібненого масла
Приготування
Крок 1
Приготуйте паляницю: Руками змішайте разом борошно, вершкове масло та сіль у великій мисці, поки масло добре не розтопиться.
Поступово вливайте в суміш 2–4 столові ложки дуже холодної води, замішуючи, додаючи воду, поки тісто не зійдеться. (Можливо, вам не потрібно буде додавати всю воду.)
Перекладіть тісто на робочу поверхню злегка посипану мукою; замісіть до тих пір, поки не утворюється гладка кулька, і так 2 – 3 рази.
Розділіть тісто навпіл і сформуйте 2 диски. Загорніть кожен диск у пластикову упаковку; остудіть в холодильнику принаймні 2 години або наніч.
Крок 2
Розгорніть 1 охолоджений диск з тіста і покладіть на робочу поверхню злегка посипану борошном.
Дайте постояти при кімнатній температурі доки тісто злегка пом’якшиться, приблизно 5 хвилин.
Посипати борошном; розкатати в коло 30 см діаметру.
Обережно помістіть тісто в форму для запікання пирога з глибоким дном діаметром 23 см, залишивши 3 см. звисати покраях. Охолодити.
Крок 3
Підготуйте начинку: попередньо розігрівши духовку до 220 ° і поставивши решітку духовки в нижньому положенні.
Яблука, цукр, борошно, корицю та сіль перемішайте у великій мисці до тих пір, поки яблука не будуть рівномірно покриті сумішшю. Ложкою наповніть сумішшю паляницю в формі; посипте подрібненим вершковим маслом.
Крок 4
Дістаньте другий охолоджений диск з тіста для пирога та викладіть на робочу поверхню злегка посипану борошном.
Дайте постояти при кімнатній температурі приблизно 5 хвилин.
Посипати борошном; розкатайте в коло 30 см. Розріжте на 12 смужок (1.5 – 2 см ширини). (залишки тіста можна викинути). Впорядкуйте смужки в гратчасту конструкцію над начинкою; обріжте смужки, якщо це потрібно, щоб виходив нижній перехрест. Складіть краї тіста, що звисає й постискайте пальцями або виделкою.
Крок 5
Покладіть зібраний пиріг в формі на противень для випічки. Випікайте в попередньо розігрітій духовці 15 хвилин.
Знизити температуру духовки до 180 ° і продовжуйте випікати 45 хвилин.
Нещільно накрийте алюмінієвою фольгою, щоб запобігти надмірному підрум’яненню; продовжуйте випікати приблизно 30 хвилин, поки соки зверху не стануть густими і бульбашитися, кірка золотисто-коричневою, а яблука ніжними при проколюванні довгою дерев’яною соломкою. Витягніть пиріг і охолодіть не менше 1 години.