Старовинний рецепт полуничного варення
Це смачне полуничне варення готується за простим старовинним рецептом із лише 3 інгредієнтами. За рецептом виходить 6 баночок на 250 мл кожна.
Інгредієнти полуничного варення
- 5 склянок (1,25 кг) цукру
- 1,5 кг полуниці
- 1/2 склянки (125мл) лимонного соку (використовують спеціальні недорогі ручні дусилки для цитрусових)
Інструкції полуничного варення
Помістіть 2 тарілки у морозилку
Підготуйте банки до стерилізації, промивши в теплій мильній воді.
Вимийте, розріжте наполовину полуницю.
У велику каструлю додайте всі інгредієнти.
Прогрійте обережно, не закипаючи і обережно перемішайте дерев’яною ложкою, щоб з’єднати інтгредієнти – уникайте розбивання полуниць.
Підвищуйте температуру нагрівання і, не закипаючи, продовжуйте помішувати до повного розчинення цукру.
Кип’ятити, не помішуючи, 20 хвилин.
Стерилізуйте банки в духовці (120 ° С протягом 30 хвилин).
Почніть перевірку на готовність – зніміть суміш з вогню і ложкою наберіть невеликої кількості суміші на охолоджене блюдце. Поставте в морозилку на 30 секунд, потім проведіть пальцем через суміш. Коли суміш досягла точки готовності (і вона достатньо густа), полець повинен залишати на тарілці видимий слід, а варення не повинно заливати цей слід.
Якщо готовніть не досягнута, готуйте ще 5 хв і повторіть перевірку. Щоб досягти встановленої точки готовності, інколи може знадобитися до 40 хвилин.
Коли слід залишиться й варення готове, зніміть його з вогню і дайте постояти протягом 5 хвилин.
Видаліть будь-яку накип або піну, що утворюється на поверхні.
Налийте в гарячі стерилізовані банки, закрийте.
Примітки
Як стерилізувати банки з варенням
- Вимийте банки і кришки в теплій мильній воді і добре промийте.
- Поставте на піднос (це нормально, якщо вони ще вологі), і в холодну духовку.
- Нагрійте духовку до 120 ° С принаймні 30 хвилин
- Наповнити і запечатати баночки кришечками поки вони ще гарячі
Рецепт іспанського холодного літнього супу гаспачо – дуже просто і саме то на жару
Джерело: mypoppet.com.au