Всі чули про американськ млинці – пенкейки. Вони дуже прості та смачні і діти їх обожнюють. По інтернету гуляє багато різновидів їх рецептів. Який же справжній американський рецепт пенкейків?
Пухнасті американські пенкейки: рецепт
Цей простий американський рецепт млинців робить їх легкими та пухнастими. Вони чудово підходять для сніданку чи перекусу на вихідних. Спробуйте додати велику жменю свіжої чорниці до тіста під час приготування.
Інгридієнти
- 135г звичайного борошна
- 1 ч. ложка розпушувача
- ½ ложки солі
- 2 ст. ложки цукру
- 130 мл молока
- 1 велике яйце, злегка збите
- 2 ст.л. розтопленого вершкового масла (дайте йому трохи охолонути) або оливкової олії, плюс додатково кусочок масла для готування
Подавати з
кленовим чи іншим ягідним сиропом
вершковим маслом
Приготування
Борошно, розпушувач, сіль і цукор висипати і змішати у великій мисці. В окремій мисці злегка збийте молоко і яйце, потім збийте ще трішки, додавши розтопленого масла.
Вилийте молочну суміш у борошняну суміш і з допомогою виделки збийте, поки не вийде гладке тісто.
Будь-які грудочки незабаром зникнуть під час перемішування. Дайте тісту постояти декілька хвилин.
Нагрійте сковорідку на середньому вогні і додайте кусочок вершкового масла. Коли він розплавиться, влийте ковш тіста (або два, якщо ваша сковорода досить велика, щоб одночасно приготувати два млинця).
Тісто здасться дуже густим, але саме таким воно має бути. Зачекайте, поки верхівка млинця почне міхуритися, потім переверніть його і готуйте, поки обидві сторони не стануть золотисто-коричневими і млинець не підніметься приблизно до 1 см.
Повторіть, поки вся тісто не закінчиться.
Як варити кукурудзу правильно: секрет на все життя
Подайте, поливши справжнім кленовим сиропом (якщо ви хочете, щоб все було по-американськи) та додавши шматочки масла, якщо хочете.
Поради
Подавайте пенкейки зі свіжою полуницею і ванільним морозивом.
Використовуйте половину гречаного борошна і половину звичайного борошна і подавайте з кленовим сиропом і беконом.