Простенький рецепт вишневого варення, на який ви потратите мінімум часу та зусиль (наскільки це можливо для варення).
Що нам потрібно для вишневого варення:
Рецепт простого вишневого варення
Покладіть дві тарілки у морозильну камеру для тестування варення.
Насипте вишні, цукор і лимонний сік у велику каструлю на важкій основі і тушіть на повільному вогні протягом 35-50 хвилин, часто помішуючи аж поки суміш не стане густою та блискучою.
Через 35 хвилин ложкою трохи варення викладіть на одну з охолоджених тарілок. Залиште на 1 хв, проведіть кінчиком пальця в джемі.
Якщо залишиться слід – вишневе варення достатньо густе і готове. Якщо слід зникне, продовжуйте кип’ятити варення протягом 10 хвилин, а потім знову тестуйте на іншій тарілці.
Розкладаємо варення в стерилізовані банки і закриваємо.
Зберігати протягом півроку закритим (при зберіганні в темному прохолодному місці) або відкритими у холодильнику три місяці.