Коли вам хочеться чогось новенького – спробуйте приготувати простенький картопляний салат за рецептом відомого британського майстра – Джеймі Олівера. Хоча, зачекайте, вам цей рецепт щось нагадує?
- 1 3/4 кілограма молодої картоплі, очищеної від шкірки
- Морська сіль і перець
- 6 столових ложок оливкової олії
- 2 столові ложки лимонного соку (видусити з лимона)
- Невеликий пучок свіжої зеленої цибулі, дрібно нарізаний
- 1 лимон (на терці натерти з нього цедру – для заправки на свій смак)
- 1/4 склянки сметани (натурального йогурту)
- Трішки олії для заправки
- 4 смужки копченого бекону, тонко нарізаного шматочками (для прикраси)
Приготування картопляного салату
Доведіть велику каструлю з підсоленою водою до кипіння.
Очистіть картоплю. Додайте картоплю в окріп і варіть протягом 10-15 хвилин або до готовності.
У маленькій мисці добре змішайте оливкову олію (бажано екстра-вірджін) і сік з лимона. Приправте сіллю і перцем і добре розмішайте. Відкладіть.
Воду з картоплі злийте і покладіть зварену картоплю у велику миску.
Відразу заправте гарячу картоплю оливковою олією.
Посипте порізану зелену цибулю поверх картоплі і добре перемішайте.
Додайте цедру лимона і сметану (чи натуральний йогурт) і добре потрусіть.
Рекомендується прикрашати шматками бекону для красоти, але це вже на ваш смак.